Un studiu a desemnat Pakistanul în topul celor mai periculoase țări pentru creștini: inclusiv copiii au parte de linșaj din partea majorității musulmane

Ministerul pentru Diaspora și Dezvoltarea Resurselor Umane din Pakistan a acceptat să trimită în România peste 500.000 de potențiali angajați până în 2020, informează APP, conform profit.ro.

Decizia a fost luată după oferta prezentată de ambasadorul român în Pakistan, Niculaie Goia, care a apelat la Sayed Zulfikar Abbas Bukhari, asistent special pentru diaspora al premierului Imran Khan. Goia a arătat că, în contextul dezvoltării recente a țării și al emigrației forței de muncă românești către alte țări europene, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajați din alte țări, informează Agerpres.

Ambasadorul a declarat că România este gata să primească mai mult de o jumătate de milion de pakistanezi până anul viitor și că pe piața muncii sunt disponibile locuri de muncă pentru informaticieni, constructori, medici, ingineri și alte categorii profesionale.

Printre altele, a precizat el, în România este nevoie de 40.000 de șoferi, deci ar putea fi angajați cât mai mulți din Pakistan. Bukhari a menționat că Pakistanul discută și cu Germania furnizarea de angajați calificați, iar Berlinul anunțat deja anul acesta că va primi experți pakistanezi în robotică și mecanică cuantică. Oficialul pakistanez a criticat precedentele guverne ale țării sale, care nu au reușit să exporte forță de muncă în România, și a arătat că în țara sa încă nu există un cadru legal pentru protecția emigranților.

Pakistanul a fost desemnată drept a șasea cea mai periculoasă țară pentru creștini, de un studiu realizat în 2016 de către organizația Open Doors, citat de ActiveNews.

În această țară, a apărut celebrul caz al Asiei Bibi, o tânără creștină ce a fost condamnată la moarte pentru blasfemie, dar ulterior a fost eliberată de către Curtea Supremă. Această decizie a stârnit mânia majorității musulmane, care au protestat violent cerând executarea ei. Membrii Curții Supreme din Pakistan au fost amenințați cu moartea. Până la urmă, Asia Bibi a trebuit să părăsească țara.

În 2018, zeci de indivizi care au ars de vii doi creștini acuzați de blasfemie au fost achitați. În 2017, un student creștin a fost ucis în bătaie de către polițiști. Tot în acel an, a devenit cunoscut cazul unui elev creștin ucis chiar de către colegii săi musulmani.