Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi patronatele organizează periodic burse ale locurilor de muncă în oraşe din Spania şi Italia, pentru a aduce în ţară românii plecaţi la muncă în aceste ţări, a declarat, joi, Marcel Miclău, secretar general al ANOFM.

\”Noi organizăm burse ale locurilor de muncă, împreună cu patronatele, în diferite oraşe din Spania şi Italia, tocmai pentru a-i stimula să revină, iar una dintre măsuri este oferirea de 12.500 de lei (aproximativ 2.600 euro) pentru cei care revin şi-şi găsesc un loc de muncă în ţară\”, a spus Miclău. 

Totodată, el a amintit şi de faptul că, recent, Guvernul a decis să majoreze la 20.000 contingentul de lucrători din ţări non-UE care pot fi angajaţi în România. 

Pe 30 ianuarie, Guvernul a aprobat un contingent de 20.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în 2019, în creştere cu 5.000 faţă de anul trecut, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS). 

Aceasta după ce, anul trecut, Guvernul a suplimentat cu 8.000 contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

\”Măsura de suplimentare a contingentului aprobat iniţial anul trecut a fost adoptată după ce s-a înregistrat o creştere cu peste 50% a numărului de avize de muncă eliberate\”, se spune în comunicat. 

Potrivit sursei citate, decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 20.000 de lucrători nou-admişi a fost luată având în vedere potenţialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar şi pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale. AGERPRES