Iată 10 motive care mă vor face întotdeauna mândru de faptul că sunt român:

1 – Timișoara este primul oraș din Europa care a avut străzile iluminate electric, în anul 1869.

2 – Tradițiile românești sunt unice în lume și au sute de ani vechime. Străinii plătesc sume importante de bani ca să le experimenteze pe plaiurile noastre pitorești.

3 – Castelul Peleș este primul castel european iluminat în totalitate de curent electric. Energia electrică era produsă de propria centrală, iar în anul 1888 i s-a construit un sistem de încălzire care este funcțional și astăzi.

4 – Arhicunoscutul conte Dracula, creat de Bram Stoker, a fost inspirat de către domnitorul Vlad Țepeș.

5 – Stiloul a fost inventat de către un român. Numele lui este Petrache Poenaru, iar invenția sa a fost brevetată în luna mai a anului 1827.

6 – Delta Dunării este a doua deltă ca mărime din Europa și cea mai bine prezervată de pe continent, cu peste 300 de specii de păsări și peste 45 de specii de apă dulce.

7 – Statuia lui Decebal de la Orșova este cea mai mare statuie sculptată în rocă din Europa, cu peste 40 de metri înălțime.

8 – România are unul dintre cele mai neobișnuite cimitire din lume: „Cimitirul Vesel” de la Săpânța, județul Maramureș.

9 – Nadia Comăneci este prima gimnastă din istorie care a primit nota 10. Performanța a fost obținută la Jocurile Olimpice de la Montreal, în anul 1976. Evident, Nadia a devenit o legendă vie!

10 – George Enescu a fost unul dintre cei mai mari compozitori ai secolului 20, fiind recunoscut în întreaga lume.

sursa: DaddyCool