STUDIILE GENETICE EFECTUATE DE CERCETĂTORI UNGURI ARATĂ CĂ LOCUITORII CONTEMPORANI AI UNGARIEI NU SUNT URMAȘII INVADATORILOR MAGHIARI

    Din pacate ungurii primesc o educatie nerealista si xenofobă.

Politicienii maghiari încearcă să-i provoace pe vorbitorii de limba maghiară din Transilvania, să se întoarcă împotriva majoritatii române.

Ungurilor li se spune că Regatul Ungariei a fost locuit doar de ei, cand în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsa majoritara prin maghiarizarea forţată a celorlalte etnii cotropite, scrie aici.

Ar mai avea motive să creadă poveştile propagandistice cu care le este împuiat capul, daca ar afla că de fapt maghiarii actuali atât din Ungaria, cât și din țările vecine sunt   europeni (români, slavi, germani) maghiarizați cultural și lingvistic?

Iată că studii genetice făcute de cercetatori maghiari de la universitați din Ungaria, cât și de cercetatori de la alte universităţi şi institute de cercetare europene, ne explică

Ce sunt ungurii, dacă nu sunt unguri…

Istoria oficiala a Ungariei pretinde că ungurii sunt descendenții triburilor maghiare ce au migrat în Panonia în urma cu 1000 de ani.

Alţi istorici nu sunt de acord și susțin că ungurii sunt o populație europeană maghiarizată forțat de o elita politica aflată la conducerea zonei.

Unul dintre acești istorici, Paul Lendvai, scrie în cartea lui “The Hungarians” că în timpul împăratului Iosif al doilea (1765-1790), “maghiarii” formau doar o treime din populația Regatului Ungariei, în timp ce restul, de aproape 70% din populația Regatului erau slavi (sârbi, slovaci), români, germani și țigani.

Din păcate ungurii primesc o educație neştiinţifică și xenofobă și sunt educați să creada că Regatul Ungariei era locuit doar de ei, când în realitate “maghiarii” reprezentau doar o minoritate, ajunsă majoritară prin deznaţionalizarea forțată a celorlalte etnii din Regatul Ungar.

Dacă ne uităm la studiile de genetică, vom vedea că de fapt în Ungaria  etnia maghiară a  avut un impact nesemnificativ asupra geneticii populației locale, și că de fapt majoritatea ungurilor sunt la origine fie slavi, fie români, germani sau țigani.

Faptul ca ungurii NU SUNT DESCENDENȚII MAGHIARILOR, demonstrează că pretențiile lor teritoriale asupra Romaniei, Slovaciei, Serbiei nu sunt susținute nici de ştiinţa genetică, toate argumentele istorice invocate de politicienii ungurii fiind FALSE și bazate în exclusivitate pe xenofobia acestora și pe dorința lor de a fi din nou stăpâni  pe pământurile altora unde să poată face tot ceea ce doresc, fără sa dea socoteala cuiva.

Este important ca un număr cât mai mare de oameni să cunoască adevarata origine etnica a ungurilor, tocmai pentru a nu se ajunge la  nenorociri de felul aceleia din Kosovo, sau pentru a nu se ajunge iarăși la genocid contra românilor, asa cum s-a întâmplat de câteva ori în numai în secolul XX.

1. Ce rasă erau maghiarii invadatori ai  Panoniei? Ce sunt ungurii de azi?

Studiile genetice spun ca erau “uralici”, adica aveau haplogrupul N.  

Ungurii de azi sunt o populatie strâns înrudită cu populația balcanică sau cu cea central europeană, dar nu cu maghiarii.

Numele testului: Y-chromosome analysis of ancient Hungarian and two modern Hungarian-speaking populations from the Carpathian Basin. Unde puteti gasi acest studiu: Ann Hum Genet. 2008 Jul;72(Pt 4):519-34. Epub 2008 Mar 27

Cine sunt autorii studiului: Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Tömöry G, Czibula A, Priskin K, Csõsz A, Mende B, Langó P, Csete K, Zsolnai A, Conant EK, Downes CS, Raskó I. Institute of Genetics, Biological Research Center of Hungarian Academy of Sciences, Temesvári krt. 62, H-6726, Szeged, Hungary.

2. Un alt studiu a comparat ADN-ul prelevat din vechi morminte “maghiare”, cu ADN-ul ungurilor de azi.

Concluzia studiului este că în mormintele “maghiarilor” genetica uralică era prezentă doar la bogați, în timp ce populația comună avea haplogrupuri tipic europene.

Acest lucru arată foarte clar că “maghiarii” erau mai puțin numeroși decât populația existentă deja în Panonia.

De asemenea, acest test spune că “nu există continuitate genetica între invadatorii maghiari și populația de azi a Ungariei”.

Titlul studiului: Comparison of maternal lineage and biogeographic analyses of ancient and modern Hungarian populations.

Autorii: Tömöry G, Csányi B, Bogácsi-Szabó E, Kalmár T, Czibula A, Csosz A, Priskin K, Mende B, Langó P, Downes CS, Raskó I.Institute of Genetics, Biological Research Center of the Hungarian Academy of Sciences, 6726 Szeged, Hungary.

3. Care este poporul cu care sunt cel mai înrudiți ungurii?

Dintr-un alt test, a rezultat că ungurii sunt cel mai apropiați genetic de indienii din India.

Se presupune că locul de origine al ungurilor este India, iar acest studiu demonstrează că într-adevar, ungurii sunt cel mai apropiati genetic de indienii din subcontinentul Indian.

Acest studiu este interesant şi  pentru că a analizat cel mai mare numar de mostre de ADN, peste 1100.

Numele studiului: Human Chromosomal Polymorphism in Hungarian Sample Kamla-Raj 2006 Int J Hum Genet, 6(3): 177-183 (2006).

Autorii: Kata Décsey1, Orsolya Bellovits and Györgyi M. Bujdosó. Semmelweis University, Department of Forensic Medicine, Budapest, Hungary, 10912. Hungarian Academy of Sciences – Semmelweis University, Institute of Forensic Medicine,Budapest, Hungary, 1091

István Raskó, liderul unui grup de geneticieni de la Universitatea din Szeged, a ținut un discurs în 2004 la Universitatea Mindentudás Egyeteme, în care a vorbit despre datele genetice asupra unor resturi osoase gasite în morminte vechi din Ungaria, care datau din secolul 10 e.n.

Concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Szeged a fost ca numarul invadatorilor maghiari este foarte probabil să fi fost unul mic, deoarece numai 36% din scheletele gasite în acele morminte aveau markeri genetici ce indicau originea lor asiatică.

Foto: Sosirea ungurilor în bazinul Panoniei (Cronica pictată)

50% dintre acele schelete aveau origini pur europene, iar compozitia ADN-ului lor indica că stramoșii lor trăiseră în Europa cel puțin cu 45.000-50.000 de ani înainte.

În prezent markerii genetici de tip asiatic din populatia maghiara din Ungaria aproape că au dispărut.

84% din maghiari sunt de origine pur Europeana și de abia 16% au și markeri asiatici.

Ceea ce s-a descoperit datorita studiilor genetice, reconfirmă opinii care au mai fost formulate până acum.

Cu aproximativ 100 de ani în urmă se credea că doar mormintele bogate contineau oase ale invadatorilor maghiari, care stăpâneau populația locală vlahă și slavă, în timp ce mormintele mai simple conțineau oase ale populației locale non-maghiare, adica non-uralice.

ADN-ul găsit în mormintele modeste ce datează din secolul 10 este identic cu cel al populației maghiare de astăzi, lucru ce a confirmat ipoteza apărută în urma cu 100 de ani.

Asta înseamnă că invadatori maghiari erau foarte puțini la numar.

În mod normal limba și cultura invadatorilor maghiari trebuia să fie asimilată de populațiile băștinașe, dar în realitate lucrurile s-au petrecut invers.

Este foarte probabil ca la finalul secolului 13, markerii asiatici aproape că dispăruseră din mixul populației.

Pentru a preciza exact evolutia populaţiei maghiare, cercetătorii de la Szeged vor continua cercetările genetice pe resturi osoase datând după secolul 13.

Cercetatori: Ornella Semino1, Giuseppe Passarino1,2, Lluís Quintana-Murci1, Aiping Liu1, Judit Béres3, Andreas Czeizel3 and A Silvana Santachiara-Benerecetti1.

Markerii genetici ai populației maghiare: atunci și acum (tradus partial în română)

Sursa: http://www.nature.com/ejhg/

Jurnalul European de genetică umană (tradus în română)

Invadatorii maghiari și-au impus limba băștinașilor care trăiau în spațiul de astăzi în care se află Ungaria, dar nu au influențat și structura lor genetică.

Pentru a investiga mai bine, am analizat niște mostre de ADN  mitocondrial și de cromozomi Y a ungurilor Palóc (locuitori ai nordului Ungariei de astăzi), deoarece în aceștia ar fi trebuit să fi fost cel mai bine conservat ADN-ul invadatorilor maghiari.

De asemenea, am examinat niște mostre de ADN din Budapesta.

Rezultatul arată că influenţa genetica a invadatorilor maghiari asupra  populatiei băștinașe care trăia în regiunea Ungariei de astăzi a fost foarte scăzută, atât la femei cât și la bărbați.

sursa