Voievodul care a purtat 42 de războaie, câștigând 37, are, fără îndoială, o poveste de viață fascinantă. S-a luptat și i-a învins pe turci, tătari, polonezi și unguri, a modernizat armata Moldovei făcând dintr-o țară de plugari, la venirea lui pe tron, o țară de oșteni, la plecare… Nu a fost numit întâmplător, de unul dintre Papi, Atletul lui Christos, iar în bătălia de Podul Înalt le-a administrat turcilor cea mai grea înfrângere din istoria luptelor cu o armată creștină, 40.000 de turci pierzându-și viața în această confruntare.

Dar despre Ștefan cel Mare sunt multe alte lucruri de spus, motiv pentru care vă invit să vedeți acest episod al emisiunii Adevăruri Tulburătoare în care, împreună cu prof. dr. Mihai Popescu, vorbim despre Epoca lui Ștefan cel Mare. Vizionare cu folos!


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.