Multe dintre lucrurile importante asociate istoriei traco-geto-dacilor nu apar în manualele de istorie, nu se predau în facultăți și sunt omise cu bună știință din lucrările multor istorici.

În consecință, românii nu au o imagine de ansamblu asupra excepționalei lor istorii și încă mai cred că strămoșii traco-geto-daci au avut o cultură minoră, că erau primitivi și că, în cele din urmă, au dispărut din istorie. Așa să fie, oare?

Ei bine, dovezile arată cu totul altceva, iar astăzi vreau să vă prezint un tablou aproape complet al unei istorii remarcabile, o istorie ascunsă celor mai mulți dintre români…

Foarte pe scurt, am putea puncta cele mai importante repere din trecutul traco-geto-dacilor în acest fel:

  1. Au fost cel mai numeros popor al Europei antice și au ocupat spații vaste din continentul european;
  2. Au influențat major cultura greacă;
  3. Au ajuns la conducerea Imperiului Roman și a Imperiului Bizantin;
  4. Spaniolii, Suedezii sau Normanzii și-au revendicat rădăcini geto-dacice;
  5. Arheologii danezi, polonezi sau lituanieni vorbesc despre istoria geto-dacilor ca despre o istorie care le aparține și lor;
  6. Dovezile istorice arată clar că românii sunt continuatorii geto-dacilor…

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.