Ati observat? Este la modă cuvantul voluntariat si chiar CV-urile la care tinerii adauga dovezi de voluntariat.
Si bunatatea afișată la TV, in emisiuni care aduc pentru rating copii sărmani, orfani sau părăsiți,,speculandu-se emotional lacrimile copiilor. Cred ca totul a inceput cu ”Stupide, stupide”, emisiunea in care zâna lacrimilor aducea bani multi in buzunarele unor patroni TV.

Cand Sorina a fost smulsă cu duritate din casa ei de catre procuroarea fara inima, cine si-a adus bani multi in buzunar? Televiziunile care nu mai terminau cu filmarea copilei ingrozite.

Cand Luiza si Alexandra au avut nesansa de a ajunge in vizorul caracatitei ce-si face de cap prin Romania fara ca vreun politician sa aiba insomnii din cauza asta (Caracatita nu a aparut din senin. Este rodul indiferentei tuturor politicienilor si al tuturor structurilor care au avut grija sa-si acorde pensii speciale si tot felul de sporuri), televiziunile au avut nesimtirea de a ne da zilnic si toata ziua filme cu chipul fetelor care poate ca acum nu mai sunt in viata. La fel ca tot felul de ”paranormali” care au profitat de situatie sa-si mai faca puțină reclama.

Noi nu mai suntem umani. Omenia nu mai este fireasca intre oameni. A fost transformata in voluntariat dand startul unei noi competitii intre doritorii de a ajunge cat mai sus in varful piramidei banilor făcuți din suferinta altora.

Vorbeam cu un vecin care nu suporta cuvantul voluntariat. Ii miroase a ONG finantat cu scopuri nu tocmai curate. Il enerva faptul ca austriecii vin sa construiasca pentru sarmani case. Si pe mine ma enerveaza faptul ca am inceput sa exportam copii si chiar animale abandonate in loc sa ne rezolvam singuri problemele grave din sistem.

I-am spus ca il inteleg perfect! Si ca in loc sa spuna voluntariat, poate spune omenie. E cuvant romanesc si suna foarte frumos. Omul sfinteste locul…

Atata timp cât nu ne rezolvam singuri problemele vom arata cu degetul critic spre filantropii sau prefacut-filantropii ce vin in Romania cu oglinjoare si mărgeluțe si ne iau marea cu sarea.

E timpul ca romanii sa-si aminteasca ce anume ne face sa ne deosebim de animale: omenia. Omul a primit in Dar de la Dumnezeu un pamant curat si animale de care sa aiba grija. Paduri, ape, resurse, creier si inima.

Maria
dakhel_maria@yahoo.com
178.138.96.102