Modificări mici, economii mari

Vrei să economisești bine pentru o vacanță frumoasă, fără să simți lipsuri în fiecare lună? Pare imposibil nu? Dar nu este! Desigur, există schimbări mari care vă vor aduce imediat mai mulți bani, cum ar fi, vânzarea mașinii sau punerea deoparte a banilor de ieșire în oraș. Dacă e prea drastic, poți începe cu puțin. Aceste mici modificări vă ajută să economisiți mulți bani!

Fii atent/ă la aceste 7 sfaturi și vei observa diferența la sfârșitul lunii!

1. Prânzuri

Mâncarea în cantină la serviciu sau la școală este ceva total normal pentru mulți oameni. Dacă nu aveți cantină, pentru prânz vă veți grăbi către magazinul alimentar. Dar pentru a economisi bani, acesta este primul pas: prânzurile la pachet! Pregătește-le pentru întreaga familie. O ruladă afumată sau salate de casă sunt mult mai ieftine decât un sandviș sau o supă într-un restaurant. Dacă aveți la dispoziție un cuptor cu microunde, puteți încălzi și rămășițele din seara precedentă.

2. Termos

Poate că există cafea la locul de muncă pe cheltuiala patronilor, dar călătorii în special sunt tentați să bea cafea în deplasare. Calculând costurile de cafea, într-o lună se generează costuri foarte mari! Este mai bine să cumpărați un termos, iar dimineața luați doar cafeaua sau ceaiul. Și faceți ceva bun și pentru mediu!

3. Fructe și legume

O dietă sănătoasă, cu multe fructe și legume, este desigur foarte importantă. De aceea nu vă sfătuim să o abandonați. Dar puteți economisi, de exemplu, dacă cumpărați doar sezonier. Calendarele de fructe și legume pot fi găsite pe Internet.

Alternativ, puteți cumpăra și legume “din congelatorul de la supermarket” din când în când. Au la fel de multe vitamine și minerale ca și cele proaspete, dar este mult mai ieftin. Dar fructele și legumele cu adevărat ieftine le puteți găsi mai ales în piață, nu în supermarket!

4. Anulați abonamentele

Uită-te atent la cheltuielile tale. Poate că sunteți abonat la o revistă pe care nu ați citit-o niciodată. Sau ești conectat la o sală de sport unde nu mergi niciodată. Fii strict cu tine însuți și spune lucrurile de care nu ai nevoie.

Pe pagina următoare veți găsi alte trei sfaturi utile!
Aflați mai multe și economisiți bani!