Un număr mare de autori antici localizează așa-numita INSULĂ A LUI AHILE la gurile Dunării. Pausania, Pindar, Euripide, Maximus din Tyr, Ptolemeu, Filostrat și alții ne vorbesc despre faptul că insula Leuce, de la gurile Dunării, este “insula lui Ahile”, că este “închinată lui Ahile”, că el “locuiește” aici sau că aici “a fost înmormântat”…

Despre acest lucru puteți afla mai multe în articolul acesta

Ca urmare a dezbaterii pe această temă, prof. Timotei Ursu, membru al Academiei Omenilor de Știință din România, a făcut o scanare satelitară a Insulei Letea (grindului Letea) locația spre care fac trimitere sursele antice, după toate concluziile născute din aceste izvoare.

Invitat în emisiunea Adevăruri Tulburătoare de la Nașul Tv, Daniel Roxin a dezvoltat împreună acest subiect extraordinar cu prof. Timotei Ursu prezentându-și concluziile și arătându-ne rezultatul investigațiilor satelitare pe care le-a făcut prin procedeul Urtim.

Ce anume a identificat pe insula Letea rămâne să descoperiți în această emisiune. Și acum, faceți un exercițiu de imaginație: ce impact ar avea la nivel internațional descoperirea unor vestigii pe insula Letea care să facă trimitere la eroul grec Ahile?

Luând în considerare și Delta Dunării, cu toate frumusețile ei, imaginați-vă ce proiect uriaș de turism s-ar putea dezvolta. Vor însă asta autoritățile române sau stăpânii politicienilor noștri?

Aceasta-i întrebarea! Vizionare cu folos!