Unul dintre cei mai mari războinici ai Antichității, consemnat de izvoarele mitologice și istorice, a fost Ahile, eroul Războiului Troian.

Cu toate că, așa cum ați aflat din episodul trecut, Ahile a fost aliatul grecilor ahei care au atacat cetatea pelasgo-tracă Troia, el nu a fost grec.

Conform lui Homer, autorul Iliadei, Ahile a avut o origine pelasgă (pelasgii fiind înrudiți cu tracii și geții…). De altfel, el chiar este numit în epopeea antică Pelasghiotul. Mai mult decât atât, numeroase izvoare antice grecești localizează “Insula lui Ahile” la Gurile Dunării, pe teritoriul României de astăzi.

Împreună cu profesorul Mihai Popescu, în acest episod al emisiunii Istoria geto-dacilor, vom vorbi despre Ahile Pelasgul și Insula lui Ahile de la Gurile Dunării, asigurându-vă că veți afla lucruri deosebit de interesante.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației Sfintele Mucenițe Ecaterina și Filofteia, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială, Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.