Elevii școliți în epoca Ceaușescu umileau profesorii din Occident cu nivelul ridicat de pregătire și IQ: Am avut cel mai performant sistem de educație

Eu la istorie am centura neagra. Motiv pentru care mie următoarea chestie mi se pare o performanța pe care numai forțele conjugate a doua imperii au putut să o facă: punerea la pământ în 30 de ani a ceea ce a făcut Ceaușescu Magnificul în 25!

Realizările lui Ceaușescu nu sunt egalate de nimeni în istorie. NIMENI, în 5000 de ani de istorie cunoscută nu a reușit asemenea performanțe, în toate domeniile timpului său. Nici Hitler, nici Ramses cel Mare, nici Alexandru Macedon sau Pericle. Și numai opera arhitectonică, hidrotehnică și de infrastructură a lui Ceaușescu este epopeică și megalitică: baraje, poduri, șosele, tuneluri, sute de km de diguri de zeci de metri înălțime de la fundul marii, metroul bucureștean, Transfăgărășanul, canalul Dunăre-Marea Neagră. Mii si mii de blocuri de locuințe și rețele de instituții de tot soiul! Dacă aș enumera tot ce a făcut Comandantul Suprem, m-ar apuca Revelionul! Pai băi, la o ieșire la mare de vreo 100 km, Ceaușescu a construit a patra flotă maritimă din lume, docuri pe locul trei ca mărime și macarale navale campioane mondiale ca forță de ridicare! Și asta numai pe plan de supra și infrastructură, urbanism și industrie. Dar! Cele mai mari realizări au fost pe plan uman! Dar nici asta nu pot înțelege românii contemporani, a căror capacitate de înțelegere este similară cu cea a câinilor si inferioară celei a pisicilor! În raport cu românii, pisica înțelege instant!

Când eram eu în școala generală, aveam colegi care plecau din țară, cu familia, definitiv. Asta era prin anii ’80. Mergeau în Germania, în Ungaria, în SUA, Israel, Franța, Grecia etc. Acolo, colegii mei dădeau niște examene ca sa fie evaluați și dați la școală în continuare. TOȚI erau înscriși cu una, două sau trei clase mai sus! Și ăștia erau „plevușca” – nu plecau cei eminenți! Dar am avut și un caz de olimpică la mate-fizica-chimie (azi medic primar) care a mers exact o zi la scoală în Germania, la un liceu militar elitist. Pe profesor l-a mâncat în cur să o scoată la tablă…  grea umilința au mâncat nemții, exact în domeniul care doare cel mai mult: intelectul. La care, profesorul, în loc să zică „Mulțumim, bravo, ia loc în bancă!”, a zis „Dacă musafira noastră știe așa de bine matematică, să-i arătam că noi știm fizica!”. S-au făcut de căcat și mai rău, atât de rău încât i-au făcut scandal celui care o adusese pe fată la liceul lor.

Apoi au venit Mihai Șora, Andrei Marga si Ecaterina Andronescu – ultima fiind de o prostie multilateral dezvoltată. Francmasoni. Ei au introdus manualele alternative si au operat modificări în programa școlară „comunistă” – au „targhetat normele instituțiilor de învățământ europene”! Ca urmare, media IQ- ului românilor s-a prăbușit: Ceaușescu Magnificul i-a lăsat la 110 (la Sănătate si Nutriție era dr. Iulian Mincu), iar în 2015 românii aveau media IQ 90 (la Sănătate fiind tot soiul de borfași, manageri, „privat”, rahat – masoni toți, oricum).

Cea mai mare realizare a lui Ceaușescu Magnificul asta a fost: i-a scos din noroaie și le-a dat formă, sens și performanță! I-a canalizat, i-a grupat, i-a folosit pe români, după un management al resurselor materiale și umane absolut genial! A dublat / cazat / spălat / școlarizat ultraperformant populația orașelor, aducând țăranii la oraș. Cu ei a făcut o industrie, în două decenii, imposibil de egalat! De la ZERO. Dar! Deși a adus țăranii la oraș, a făcut și cea mai performantă agricultură din toată istoria acestui teritoriu! Irigat, mecanizat, hibridizat și investiții în cercetare! Totul produs AICI – combine, batoze, tractoare, rețea de apa – TOT. Așa că a plătit datoriile, ceea ce este din nou UNIC!

Ei bine, după părerea mea, un neam care a mușcat mâna care l-a hrănit nu merită nici măcar o judecată sumară, ca și cea pe care a avut-o cuplul Ceaușescu! S-au bucurat! Astăzi, când majoritatea românilor au capul plin de fecale nu se mai poate discuta așa ceva cu ei, darmite detalii care depășesc infinit puterea lor de pătrundere. Și, pe urmă, este o blasfemie să vorbești despre Ceaușescu cel Mare cu votacii asasinilor săi! Păi ce poate să știe cineva care a votat cu Iliescu si cu toți președinții de paie, până la Prostovanul Național, de natură a-l recomanda a vorbi despre El Lider Maximo?! Majoritatea confundă Epoca de Aur (sintagma apartine lui Octavian Paler) cu perioada rezistenței din munți de pe vremea lui Pauker. Este ca si cum ai vrea să lucrezi la motoarele navetei spațiale, când tu nu știi nici tabla înmulțirii, dar vrei să reglezi tu parametri de funcționare a lansării pr orbita!

Oamenii inteligenți și curați să facă bine a se ruga lui Dumnezeu pentru două lucruri: trecerea lui Ceaușescu cel Mare în rândul Sfinților Făuritori de Nație, lângă Sf. Andrei! Doi: ca Dumnezeu să scurteze agonia (tragi-comică) a poporului ăstuia de sclavi si șoptitori năuci, actualmente posedați masiv de către draci. Ce sa discuți cu ăștia despre performanțele unui geniu strategic care era Nicolae Ceaușescu?!

Gabriel LUPAN