În aceste cazuri, balsamul de țesături este susceptibil să facă mai mult rău decât bine.

 1. Prosoape
  Cu toții ne dorim prosoape frumoase, pufoase, desigur. Prosoapele aspre și zgârieturi nu sunt deloc confortabile, așa că vrem să le evităm cât mai mult posibil. De aceea, cel mai bine este să nu folosiți balsam de rufe atunci când vă spălați prosoapele. Sună ciudat, deoarece balsamul nu este conceput special pentru a se asigura că prosoapele sunt moi? Așa spune și numele lui! Ei bine, vă face prosoapele moi la început, dar, de asemenea, va reduce rapid calitatea prosoapelor. Nu absorb umezeala atât de ușor și devin grase. Este mult mai bine să folosiți o jumătate de cană de oțet alb în locul balsamului.
 2. Țesături
  De asemenea, nu folosiți balsamul atunci când spălați cârpe din microfibră, din același motiv ca și prosoapele. Balsamul va face ca țesăturile să nu poată absorbi apa la fel de ușor. În mod similar, nu trebuie să utilizați niciun balsam pentru îmbrăcăminte sport, îmbrăcăminte rezistentă la foc sau impermeabilă, dacă doriți ca acestea să rămână eficiente. Elasticul și nailonul nu sunt, de asemenea, ideale pentru balsamul de rufe, așa că cel mai bine este să nu purtați pantaloni strânși sau blugi.
 3. Haine pentru bebeluși
  Bebelușii au pielea extrem de sensibilă și de aceea este probabil să se irite atunci când intră în contact cu balsamul de rufe. De asemenea, o mulțime de haine pentru bebeluși sunt tratate să reziste la foc, iar balsamul de rufe poate reduce eficiența acelui tratament. Este mult mai bine să folosiți puțin detergent cu oțet.
 4. Aplicarea directă
  Nu turnați niciodată balsam direct pe haine. Nu este un agent de curățare sau un agent de îndepărtare a petelor, ci ceva care se presupune a fi folosit pentru a fi folosit în cuva de rufe. De aceea, ar putea lăsa pete grase, ceroase pe îmbrăcăminte dacă le aplicați direct și aceste pete sunt greu de îndepărtat din nou. Acesta este și motivul pentru care nu ar trebui să utilizați balsam de rufe în cuva unei mașini de spălat care este prea plină, deoarece lichidul nu se va putea răspândi în mod corespunzător pe întreaga încărcătură de rufe.
 5. Mediul înconjurător
  Vrei să fii mai ecologic? Nu mai folosiți deloc balsamul. Conține un număr mare de substanțe chimice dăunătoare oamenilor, animalelor și mediului în general. În schimb, ați putea folosi un pic de oțet alb sau un detergent biodegradabil.

Sursa: Terapia apartamentului | Imagine: video still